Romsdalsstigen Via Ferrata er en av aktivitetene du bare må prøve om du er i Romsdalen! Nyåpnet september 2017!

Sjekk ut den spektakulære introduksjonsvideoen her: Romsdalsstigen Via Ferrata                     

Via Ferrata

Bli med på en luftig opplevelse i storslått natur. Vi lover kribling i magen og fantastisk utsikt over de monumentale Romsdalsfjella!

Romsdalsstigen Via Ferrata består av to eventyrlige klatreløyper: Introveggen og Vestveggen, der begge er tilrettelagt med stålwire og jerntrinn. Med riktig utstyr kan du utfordre deg selv ved å klatre opp fjellveggen uten å være fjellklatrer.

Vi anbefaler alle å gå sammen med en av våre dyktige via-ferrata guider, men det er også mulig å leie utstyr fra Norsk Tindesenter for å gå på egenhånd. Utstyret du trenger er hjelm, klatresele og godkjent sikringsline med karabinere.

Når du forflytter deg oppover langs stålwiren som er festet til fjellet, skal du være koblet til wiren med en godkjent sikringsline under hele turen. Der det mangler naturlig fotfeste er det satt opp planker og steg. Vi lover en fjelltur du sent vi glemme i den dramatiske og enestående Romsdalen!

Om du velger kort eller lang rute, helt eller delvis opp på fjellet, får du storslått utsikt uansett. Returen for Vestveggen går via Romsdalstrappa (tilrettelagt sti) , med muligheter for stopp på den populære utsiktsplattformen Rampestreken.


Introveggen er en klatretur på  3-4 timer, for deg som vil ta steget for å prøve Via Ferrata for første gang. Normal fysisk form. Ingen forkunnskap fra klatring kreves.  Ruten er gradert til vanskelighetsgrad B på den internasjonale via ferrata skalaen. Ruten er laget for voksne. Aldersgrensen for Introveggen er 12 år, og har du med deg mindreårige så krever det en del ekstra av deg. Voksne skal være komfortable i høyden, og ha oversikt over mindreårige under hele turen. For en sikker og trygg tur så må hver voksen ha ansvar for maks ett barn. Sikringsutstyret har også en vektgrense, der turdeltageren må veie minst 40 kg og ikke over 120 kg. 

Vestveggen - ikke for pyser
Vestveggen er en lengre og mye mer utfordrende klatretur på 5-6 timer til toppen av Nesaksla. Dette er turen for deg som søker spenning, liker å utfordre deg selv, er i over gjennomsnittet god form og mestrer ferdsel i bratt terreng. Her vil du måtte bestige flere vedvarende bratte og luftige partier. Fritthengende wirebroer utfordrer deg nær toppen. Belønningen er en utsikt så vakker an den kan ta pusten fra deg, i tillegg til en deilig mestringsfølelse og adrenalinrus. Tidligere erfaring fra klatring er en fordel. Turen er ikke egnet for personer med høydeskrekk. Ruten er gradert til vanskelighetsgrad D på den internasjonal via ferrata skalaen. Aldersgrensen for Vestveggen er 16 år. 

PRAKTISK INFORMASJON: 

NB! Sikringsutstyret har en vektgrense, der man må være mellom 40-120 KG. Dette er i henhold til europeisk standard.

I Romsdalsstigen Via Ferrata må man være over 12 år for å klatre Intorveggen og over 16 år for å klatre i Vestveggen. 

Vi gjør INGEN unntak på VEKT/ALDER. Vi setter sikkerhet først og forholder oss til standarden. Alle under 16 år skal gå i følge med en voksen. 

Vi anbefaler alle å gå Romsdalsstigen Via Ferrata med guide. Booking innen kl 1800 kvelden før:

ONLINE BOOKING HER 

Er man i god fysisk form og mestrer ferdsel i bratt terreng godt, er det mulig å leie komplett via ferrata utstyr på Norsk Tindesenter og gå turen på egenhånd.

Utstyr kan forhåndsreserveres her. 

Leie komplett utstyrspakke: 400,-

Det koster å holde vedlike Romsdalsstigen Via Ferrata. Om du vil bidra, betal gjerne en frivillighetsavgift pr tur, på hhv. kr 100,- for Introveggen og kr 200,- for Vestveggen. Dette kan betales på Norsk Tindesenter,  via Vipps: 112224 eller bankkonto: 1503 73 01806. Tusen takk for ditt bidrag!

Du kan også bli ambassadør for Romsdalsstigen Via Ferrata! For 2018 er ambassadørprisen  kr 1200,-. 

Sett deg godt inn i våre Via Ferrata regler før turen. 

ALL FERDSEL SKJER PÅ EGET ANSVAR.

God tur!