Romsdalsstigen Via Ferrata er en av aktivitetene du bare må prøve om du er i Romsdalen! Nyåpnet september 2017!

Sjekk den ut ved å se video, kart og annen praktisk info her: Romsdalsstigen Via Ferrata                     


Introveggen er en klatretur på  3-4 timer, for deg som vil ta steget for å prøve Via Ferrata for første gang. Normal fysisk form. Ingen forkunnskap fra klatring kreves.  Ruten er gradert til vanskelighetsgrad B på den internasjonale via ferrata skalaen. Ruten er laget for voksne. Aldersgrensen for Introveggen er 12 år, og har du med deg mindreårige så krever det en del ekstra av deg. Voksne skal være komfortable i høyden, og ha oversikt over mindreårige under hele turen. For en sikker og trygg tur så må hver voksen ha ansvar for maks ett barn. Sikringsutstyret har også en vektgrense, der turdeltageren må veie minst 40 kg og ikke over 120 kg. 

Vestveggen - ikke for pyser
Vestveggen er en lengre og mye mer utfordrende klatretur på 5-6 timer til toppen av Nesaksla. Dette er turen for deg som søker spenning, liker å utfordre deg selv, er i over gjennomsnittet god form og mestrer ferdsel i bratt terreng. Her vil du måtte bestige flere vedvarende bratte og luftige partier. Fritthengende wirebroer utfordrer deg nær toppen. Belønningen er en utsikt så vakker an den kan ta pusten fra deg, i tillegg til en deilig mestringsfølelse og adrenalinrus. Tidligere erfaring fra klatring er en fordel. Turen er ikke egnet for personer med høydeskrekk. Ruten er gradert til vanskelighetsgrad D på den internasjonal via ferrata skalaen. Aldersgrensen for Vestveggen er 16 år. 

PRAKTISK INFORMASJON: 

NB! Sikringsutstyret har en vektgrense, der man må være mellom 40-120 KG. Dette er i henhold til europeisk standard.

I Romsdalsstigen Via Ferrata må man være over 12 år for å klatre Intorveggen og over 16 år for å klatre i Vestveggen. 

Vi gjør INGEN unntak på VEKT/ALDER. Vi setter sikkerhet først og forholder oss til standarden. Alle under 16 år skal gå i følge med en voksen. 

Vi anbefaler alle å gå Romsdalsstigen Via Ferrata med guide. Booking innen kl 1800 kvelden før:

Sett deg godt inn i våre Via Ferrata regler før turen. 

ALL FERDSEL SKJER PÅ EGET ANSVAR.

God tur!